FAQ items aan het laden...
Homepage2021-06-01T16:17:06+02:00

Full service kantoor

SCHMDT Advocatuur is een Nederlands advocatenkantoor dat zich richt op ondernemingsrecht, aandeelhoudersgeschillen, bestuurdersaansprakelijkheid, agentuur, licentiecontracten voor ICT-software, distributie, franchising, incasso en executie in grensoverschrijdende context.

Menno Schmidt heeft SCHMDT advocatuur opgericht vanuit zijn visie om persoonlijk, hoogwaardig juridisch advies aan te bieden in combinatie met een zich sterker internationaliserende markt. Schmidt dient al zijn cliënten dan ook met veel plezier en persoonlijke inzet. Naast Nederlanders kunnen ook zijn Duitstalige cliënten in Nederland en Nederlanders met civiele grensoverschrijdende geschillen in Oostenrijk op zijn hulp rekenen.

Mr. Menno Schmidt
Mr. Menno Schmidt

Ervaringen

Menno Schmidt heeft op verschillende gebieden ervaring opgedaan, zoals bij het opstellen en uitonderhandelen van ICT-licentie- en distributiecontracten en bij de advisering over misgelopen ICT-projecten. Daarnaast heeft Schmidt veelvuldig opgetreden als arbiter en adviseert hij ondernemers over overeenkomsten en transnationale thema’s.

Samenwerkingen

SCHMDT Advocatuur werkt in Nederland samen met een aantal partner-advocatenkantoren, bijvoorbeeld op de rechtsgebieden ondernemingsrecht, auteursrecht, arbeidsrecht en erfrecht. SCHMDT Advocatuur heeft daarnaast een samenwerking met Schubert Rechtsanwälte, een advocatenkantoor in Wenen, Oostenrijk.

Detacheringsproduct

SCHMDT Advocatuur ervaart het als een privilege om met cliënten en hun specifieke ondernemingen mee te kunnen denken en gezamenlijk aan de weg te timmeren. Daarom heeft SCHMDT Advocatuur speciaal voor middelgrote ondernemingen (MKB) een detacheringsproduct ontwikkeld.

Culturele aanbod

Menno Schmidt heeft altijd een grote interesse gehad in de (beeldende) kunst en de creatieve sector. Zo heeft hij speciaal voor museale instellingen het [...]

Bijdrage over het Nederlandse Auteursrecht

Bekijk hier o.a. de bijdrage (in het Duits) van Menno Schmidt over het Nederlandse Auteursrecht (das niederländische Urheberrecht) bij het Webinar Kreativwirtschaft in Belgien und den Niederlanden, georganiseerd door [...]

Klimaatwetgeving

Het Duitse Grondwettelijke Hof tikt de Bondsregering op de vingers. Urgenda revisited of toch niet? Het Duitse Bundesverfassungsgericht besloot op 24 maart jl. dat [...]

Opdrachtgevers

SCHMDT Advocatuur heeft jarenlange ervaring met grensoverschrijdende juridische dienstverlening. Wij mogen onder andere de volgende bedrijven en organisaties tot onze opdrachtgevers rekenen:

Menno Schmidt heeft ons uitstekend geholpen bij een zakelijk geschil, we hebben uiteindelijk naar tevredenheid kunnen schikken

Nature Best BV

Wij hebben heel plezierig samengewerkt met Menno Schmidt. Een voordeel is dat je in de eigen taal wordt uitgelegd wat er te doen staat

Bax Shop

Menno Schmidt heeft mij bijgestaan bij een auteursrechtelijk geschil, we hebben uiteindelijk de zaak onderling goed kunnen regelen en de relatie kunnen normaliseren

M.S. Nasrullah, Den Haag

Menno schmidt heeft mij uitstekend geholpen bij de afwikkeling van mijn nalatenschap en heeft daarbij een potentieel geschil gede-escaleerd,
zodat uiteindelijk alles kon worden afgewikkeld zonder verdere procedure en daar ben ik heel blij om.

D.P. van de Werf, Wenen
Mr Schmidt heeft mij bijgestaan in een ontslagconflict. Ik ben uiterst tevreden over de manier van communiceren, het mee denken en de bereikbaarheid. Mr Schmidt is betrokken en heeft gezorgd dat het conflict naar tevredenheid is opgelost.
Linda Jansen

Wij hebben onze incassozaak met behulp van Menno Schmidt zeer snel en succesvol afgerond

Van Rossum Meubelen BV

Mijn ervaring met de heer Schmidt heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Hij was altijd goed bereikbaar en ook zeer kundig in met name het internationale recht gedeelte. Al met al heb ik goede ervaringen met hem en hierdoor mijn zaak tot een goed einde kunnen brengen.

Arnoud van Zeist, Apeldoorn

Menno Schmidt heeft ons uitstekend geholpen bij het bestendigen en formaliseren van onze zakelijke relatie met onze partners in Oostenrijk

Davines

Menno Schmidt staat ons al geruime tijd naar volle tevredenheid bij internationale contractuele trajecten bij

Simar Automatisering BV

Menno Schmidt heeft ons kundig en goed geholpen bij het opstellen van een distributiecontract met onze Oostenrijkse zakenrelatie.

Derek Peters, Dsignmarking BV

Voor mij is advocatenpraktijk Schmidt daadkrachtig, persoonlijk betrokken en eerlijk. Een oprechte service die meer dan het noodzakelijke omvat, ik ben zeer tevreden met de diensten van Schmidt.

Joost Botman

Wij hebben samen met Menno Schmidt onze procedure in Oostenrijk gewonnen, de zaak werd efficiënt en voortvarend opgepakt en het is fijn dat je in de eigen taal wordt uitgelegd wat er met je zaak gebeurt.

W. Groeneweg, Zwijndrecht

Mr. Schmidt heeft mijn geholpen met een arbeidsconflict. Zowel tijdens de zaak, en vooral tijdens de nazorg heeft hij ervoor gezorgd dat alles netjes, correct en op tijd afgehandeld werd. Dit was zeer prettig in een voor mij hectische tijd.

Wiek Schoenmakers, Venlo

Menno Schmidt heeft ons uitstekend geadviseerd bij een zakelijke transactie in Oostenrijk

Wim Brinkers, Mysta consultancy
Ga naar de bovenkant